BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
renung sejenak...lend me ur 5 minutes plzz..to read this...

KENAPA BADAN KITA PERLUKAN SUPLEMEN?

1. Kita sering terdedah kpd pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yg menjejaskan kesihatan badan.

2. Badan kita memerlukan dos yg lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya Nutrien hanya boleh didapati dari pemakanan.

3. Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga dan bahan kimia lain.

4. Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok.

5. Rutin pemakanan kebanyakan rakyat Msia yg tidak hiraukan diet yg seimbang.

6. Gangguan penyerapan nutrien dari makanan, akibat dr pengambilan kafein, gula dan garam berlebihan.

7. Kehilangan nutrien dalam makanan, terutamanya di kedai makan, restoran makanan segera dan sebagainya.

So ape lagi....Call/SMS/Watsapp 012-9075225 ...!

Khamis, April 10, 2014

Sakit pinggang...sakit kaki...sakit urat gara2 kemas rumah...dah mcm pindah rumah baru...

Teringat kata Ostematrix elok utk lengoh2...sakit urat...sakit kaki...4bj after meal jom try...

Siapa lagi yg patut ambil Ostematrix

1) ibu hamil
2) ibu menyusukan anak
3) wanita yg ingin menjaga kesihatan
4) warga emas/orang tua
5) ibu berpantang yg sembelit
6) mereka yg tak suka minum susu..
7) wanita yang kerap mengalami gejala pms
8)khas utk mereka yg sembelit sbb mlembutkan najis bkn ibu berpantang je
9)pakcik2 keje bawak lori,kontraktor..mereka yg selalu travel jauh(memandu lama)
10)perokok
11)ade masalah sakit pinggang
12)pesakit talasemia..pesakit ni mudah dpt tulang belakang bengkok
13) ibu hamil yg selalu jd krem kaki/simpul biawak/tarik mengkarung

Harga Pasaran RM61
♥♥♥ Register ahli bulan nih Promo beli 6 free 1...jimat boleh bagi kat Mak & Ayah skali.


 
 
Sharing lagi mlm nih...

Utk penderita2 GASTRIK...jom amik set nih...akak dah cuba alhamdulillah berkesan tak perlu lagi minum susu putih yg x best tu weeeekkk!!!

Bagaimana gastrik terjadi?

Perut kita mengandungi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk. Panjang perut orang dewasa lebih kurang 25 sentimeter (10 inci) dan boleh mengembang untuk menampung satu gelen makanan dan minuman.

Ketika perut kosong, tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas. Apabila ada makanan, lipatan ini terbuka dan mengembang. Dalam perut inilah makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus.

Daripada mulut, makanan perlu melalui esofagus (saliran makanan yang panjang dan berotot) sebelum sampai ke perut. Dinding perut pula ada beberapa lapisan otot yang ‘menggodak’ makanan sehingga hancur.

Pada masa sama, kelenjar pada dinding perut merembeskan jus gastrik (termasuk enzim dan asid perut) bagi membantu mencernakan makanan. Satu asid, iaitu asid hidroklorik, bersifat kakis dan boleh melarutkan besi.

Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menseimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut. Perunding Pembedahan Gastroenterologi, Dr Abd Hamid Mat Sain, berkata radang perut atau gastritis berlaku apabila keseimbangan ini terganggu.

Keradangan ini biasanya berpunca daripada tindakan bakteria Helicobacter pylori yang hidup dalam perut. Bagaimana bakteria ini berjangkit (biasanya pada kanak-kanak dan berlanjutan sepanjang hayat jika tidak dirawat) dan menyebabkan keradangan pada sesetengah orang belum diketahui dengan jelas.

★★ GEJALA GASTRIK ★★

• Sakit pada bahagian atas abdomen. Ia boleh reda atau semakin sakit apabila makan.
• Perut menjadi sensitif terhadap makanan berasid (masam), pedas dan minuman beralkohol.
• Mual
• Muntah
• Hilang selera dan terasa sebu.
• Perut bahagian atas terasa ‘penuh’ dan senak selepas makan sedikit.
• Hilang berat badan
• Pedih ulu hati

★★ BAHAYA GASTRIK ★★

Jika keradangan ini dibiarkan tanpa rawatan, lama kelamaan ia boleh menyebabkan ulser.

Atasi GASTRIK dengan SHAKLEE

OSTEMATRIX
» Vitamin yang mengandungi kalsium dengan magnesium dan vitamin D.
» Membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
» Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sesiapa yang memang gemar minum susu adalah jarang untuk mendapat gastrik.

B COMPLEX
» Bertindak sebagai penenang kepada pesakit gastrik selain membantu mengatasi sakit gastrik anda.
» Melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita.
» Berlainan sifat dengan pain killer yang hanya bersifat menghilangkan kesakitan yang sementara. Jadi tak perlulah makan pain killer lagi.

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
» Sumber protein unggul daripada kacang soya dalam ESP merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut.
» Nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pecernaan makanan.

Apa lagi...jgn ragu2 dgn shaklee...insya'allah berkesan...!


Breakfast dgn ESP...

~ bz women/man yg tak sempat nak mengadap makanan di meja makan...just shake bwk masuk dlm kereta minum sambil drive...
♥♥♥ perut kenyang sehingga waktu tengahari♥♥♥
♥♥♥ Bagi tenaga sama spt breakfast dgn sebungkus nasi lemak atau 1keping roti canai♥♥♥

KEBAIKAN ESP :-

1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

HARGA : RM150.00
* jgn tengok pada Value RM yg kena keluar tp tengok pada Value badan dpt manfaat dr pemakanan ESP..

Rabu, April 09, 2014


FULL SET KECANTIKAN KULIT

VITA C tahan 6 bulan
VITA E tahan 4 bulan
B COMPLEX tahan 4 bulan
ESP tahan 1-2 bulan

SET BAJET
VITAMIN E ESP

B COMPLEX RM53.75
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang. Jangan lupa yang stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.


VITAMIN C RM92.50
Antikoksidan yg berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.


VITAMIN E RM149.00
Merupakan antioksidan yg powerful dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan kepada sinaran UVB. Oppss, jangan salah sangka yang anda akan selamat daripada dibakar matahari dengan mengambil vitamin E atau lotion mengandungi Vitamin E. Cuma ianya akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya.[Sumber: webmd]
Selain 3 vitamin di atas, pengambilan set ini bersama-sama dengan GLA complex dan Energizing Soy Protein (ESP) sangat disarankan.

ESP RM150.00
ESP – diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula.


Nota : ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya

* UTK HARGA YG LEBIH MURAH JOM JOIN AHLI SHAKLEE CUMA RM65 +10 POSTAGE

Jumaat, Mac 07, 2014


Apa yang ada di dalam Set Berpantang Shaklee?

Vita-Lea With Iron Formula (Zat Besi)
~ Wanita yang dalam pantang sangat disyorkan untuk mengambil Vita-Lea kerana dalam pantang banyak makanan yang tidak boleh dimakan jadi dikhuatiri wanita2 ni akan mengalami 'nutrient deficiency' (kekurangan zat/nutrien). Manakala, Vita-Lea Shaklee diformulasikan khusus dengan 28 Vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh orang dewasa lebih2 lagi wanita yang lepas bersalin.
~ Wanita yang lepas bersalin juga banyak kehilangan darah semasa proses melahirkan, oleh itu zat besi yang terkandung dalam Vita-Lea sangat penting bagi pembentukan sel darah merah yang baru. Barulah ibu2 dalam pantang akan nampak berseri dan tidak pucat, tidak letih, tidak lesu atau tidak bermaya.
~ Zat besi juga penting dalam penyusuan ibu.
~ Sebagai peringatan, Vita-Lea tidak boleh diambil dengan minuman bersusu. Ini kerana kalsium (dalam susu) akan menghalang penyerapan zat besi. Sebab tulah Ostematrix Shaklee tidak boleh diambil bersama-sama dengan Vita-Lea. Harus dijarakkan masa pengambilan.

B Complex dengan Asid Folik
~ Menstabilkan hormon
~ Juga dikenali sebagai vitamin anti-stress. Bagus untuk wanita dalam pantang bagi mengelakkan gangguan emosi seperti meroyan dan sebagainya.
~ Menguatkan antibodi
~ Perlu bagi pemprosesan dan pembaikan sel-sel darah merah. Mencegah anemia.
~ Menukarkan glukosa kepada tenaga. Buat ibu berpantang jadi kurang letih/mengantuk malahan lebih bertenaga

Zinc Complex
~ Tahukah anda bahawa ikan haruan mengandungi kandungan zinc yang tinggi. Jadi Zinc Complex adalah suplemen gantian yang tepat bagi yang tak suka minum pati ikan haruan yang baunya ehemm...
~ Zinc penting dalam proses pemulihan luka-luka luaran/dalaman semasa bersalin
~ Membantu masalah keguguran rambut yang sering dialami wanita lepas bersalin
~ Membantu masalah kedinginan selepas bersalin.

Vitamin C
~ Menguatkan daya immune tubuh.
~ Mambaik pulih tisu sel yang rosak. Membantu ibu berpantang cepat pulih dan sihat.
~ Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.

Energizing Soy Protein (ESP)
~ Memberi tenaga yang berpanjangan kepada wanita berpantang
~ Menggalakkan, mempercepat dan memekatkan susu ibu
~ Penting untuk kelenjar dan tumbesaran
~ Juga mencantikkan kulit. Buat wanita berpantang nampak lebih cantik dan berseri.
~ Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
~ Sebagai MILKBOOSTER

Ostematrix (Kalsium)
~ Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.
~ Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
~ Ostematrix juga membantu melawaskan proses pembuangan. Jadi dapat memcegah ibu2 berpantang dari terkena sembelit.

ALFALFA
~ Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu.
~Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu.
~ Maka, susu ibu lebih lemak berkrim!
~ Ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!)
~ Bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).


Multivitamin untuk Tambah Tenaga

★Vitalea Shaklee ★
→ Vitalea mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang dirumus khas untuk memenuhi keperluan mikronutrien orang dewasa. Insyaallah sangat membantu peningkatan kesihatan sekiranya diambil secara berterusan. Ia dilengkapi dengan zat besi untuk pembentukan lebih banyak sel darah merah, mengelakkan anemia dan meningkat paras HB. Selain itu, ia turut mengandungi Magnesium, kalsium, fosforus, vitamin C dan Vitamin D yang menyokong kesihatan tulang.  

★ B-Complex ★
→ B-Complex Shaklee terdiri dari 8 vitamin B penting untuk keperluan harian badan. B-Complex adalah salah satu vitamin kesukaan saya kerana pengambilan setiap pagi membantu saya lebih tenang (vitamin anti-stress), bertenaga dan bersemangat untuk memulakan hari. B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protien, lemak dan karbohidrat kepada tenaga manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Lengkap untuk keperluan sel, menjadikan sistem tubuh bekerja dengan sempurna. B-Complex dioptimumkan dengan pengambilan bersama vitamin C.

★ Vitamin C ★
→ Vitamin seperti juga BComplex, mudah larut dan musnah dalam badan. Oleh itu, bekalan vitamin C yang berterusan amat penting untuk menyokong segala proses dalam badan. Vitamin C menyokong kesihatan tulang, gusi dan gigi serta kesihatan keseluruhan. Individu yang sering rasa penat, letih, lesu dan tidak bermaya mungkin kekurangan vitamin C.


★ Energy Soy Protien ★
→ Energy Soy Protien (ESP) adalah protien sihat yang memberikan bekalan tenaga berterusan manakala sifatnya  rendah glisemik indeks yang memberikan rasa kenyang lebih lama. Pengambilan susu bersama ESP dan kurma memberi badan lebih tenaga untuk bekerja dengan produktif sepanjang pagi. Prof Muhaya, ada memberikan resepi istimewa yang beliau amalkan setiap pagi demi mendapat khasiat dan nutrisi lengkap pagi hari. Resepi soya, susu dan kurma pernah saya kongsikan sebelum ini.

Wellness Set - set asas untuk tambah tenaga, hilangkan kelesuan bagi mereka yang selalu penat di pejabat atau di rumah. Sesuai untuk lelaki dan wanita.


Set Kesuburan Suami Isteri
Zuriat adalah pengikat kasih sayang antara suami isteri dan juga sebagai penyambung atuupun sebagai pewaris keluarga.
Namun terdapat banyak faktor yang mempengaruhi tahap kesuburan baik suami ataupun isteri.

Antara faktor yang mempengaruhi tahap kesuburan suami isteri ialah:

1. Kitar haid isteri yang tidak tetap
2. Selalu sakit sengugut
3. Tekanan daripada tempat kerja samada isteri ataupun suami
4. Suami adalah perokok tegar
5. Persekitaran kerja yang terdedah pada bahan kimia
6. Sperma yang dihasilkan tidak berkualiti
7. Masa bersama tidak berkualiti

Sebagai salah satu usaha adalah SET KESUBURAN SUAMI ISTERI daripada Shaklee.
Set Kesuburan Suami Isteri

Set ini mengandungi ZINK untuk suami dan GLA untuk isteri. Set ini adalah basic untuk membantu kepada punca-punca ketidaksuburan suami isteri. Mari kita tengok bagaimana set ini boleh bantu anda untuk menangani masalah kesuburan.

Zink Shaklee
Zink dirumuskan daripada glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menjadikan zink mudah diserap oleh tubuh badan kita.

Bagaimana Zink membantu Kesuburan Lelaki

  1. Zink meningkatkan dan memperbaiki seks lelaki iaitu dengan meninggikan
      kualiti dan bilangan sperma
  2. Pengambilan zink yang secukupnya meningkatkan keupayaan seks dan lebih bertenaga.
  3. Membaiki masalah prostat dan penyembuhan benign prostatomegaly.
      Menurut kajian dilakukan, pengambilan zink berterusan mampu mengurangkan
      pembengkakan prostat hingga dalam kadar 70%.
  4. Membantu mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran seperti luka
      pembedahan.  
Set Kesuburan Suami Isteri
Kekurangan Zink kepada Lelaki menyebabkan:
  1. Kematangan organ seks yang lambat
  2. Impoten
  3. Perkembangan yang kecil untuk testikel
  4. Bilangan sperma yang rendah dan kurang berkualiti
  5. Fungsi untuk seksual merosot

GLA
GLA adalah Gamma Linolenic Acid yang mengandungi asid lemak Omega-6 tak tepu. GLA Shaklee digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Untuk lebih mengetahui boleh rujuk entri GLA Shaklee.
Bagaimana GLA membantu Kesuburan Wanita.
GLA bertindak untuk membantu wanita menghasilkan lendir servik yang berkualiti untuk subur yang berwarna keputihan seperti putih telur . Kadang-kadang ia seperti datang keputihan.

Setiap sebulan dalam satu kitar period cecair lendir ini akan terhasil untuk melambangkan kesuburan namun tidak semua orang akan menghasilkan lendir “subur” itu.

Disini la peranan GLA untuk memastikan kesuburan iaitu apabila  sperma berenang melalui uterus hingga ke tiub fallapio untuk mendapatkan telur ovum untuk disenyawakan. GLA ini untuk membantu sperma hidup dalam tiub fallapio untuk tempoh hingga ke 5 hari.
Kebaikan GLA
   1. Membantu mengurangkan sengugut
   2. Membantu mengawal paras hormon wanita
   3. Membantu kitar haid kembali normal.
   4. Membantu mengurangkan keradangan seperti sengal-sengal.


Selasa, Mac 04, 2014

MULTIVITAMIN VITA-LEA & B-COMPLEX

Sharing is Caring...

Seharian di tempat kerja memang memenatkan...balik rumah kadang2 x sempat tukar baju bergusti di dapur sediakan dinner utk family, kekadang tak sempat solat Isyak dah terkulai...itu belum lagi kena cuit dgn cik abg...adehhh kena ot lagi...hari2 rutin yg sama...tumpuan tempat kerja pun dah tinggal 70%, tak bertenaga, performance x payah cite lah...

Jgn biarkan keadaan terus terusan...tak brape duit sgt pun utk amik supplement....akak sangat2 recommend Shaklee Multivitamin Vita-lea dan B-Complex. Makan sebiji sehari lepas breakfast utk tenaga yg segera dan berterusan sampai ke malam...ini pengalaman akak...menguruskan butik pengantin dlm masa yg sama jugak seorang isteri dan ibu...dari pagi-pagi kerja tak pernah kata nak habis...takde dlm lipatan hidup utk tidur di siang hari...waktu tidur cuma jam 1pg-6pg...alhamdulillah bertenaga...!

Isnin, Mac 03, 2014



VITA-LEA Shaklee Multivitamins & Mineral

Kebaikan UTAMA Vita-Lea Shaklee hasil dari kajian dan ternyata ianya TERBUKTI :~

★Penambahan Tenaga Segera - memberikan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun berkerja seharian

★Pelengkap Nutrisi - Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayur - sayuran dan buah - buahan serta 12 vitamin dan 7 mineral penting

★Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

★Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

★Elemen Penting pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod.

★Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Bila di ambil setiap hari, Vita lea mampu:~

● membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik
●mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu
● mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
● biotin dan asid pantotenik membantu untuk mematabolismakan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
● vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah

Ujian klinikal telah membuktikan dengan mengamalkan Vita lea shaklee secara konsisten dan teratur selama 1 tahun,boleh mengurangkan risiko sakit sebanyak 65 %

Vita lea juga telah di pilih oleh CENTRE FOR SCIENCE sebagai THE BEST MULTI VITAMIN di dalam PUBLIC INTEREST pada tahun 2000

Sila CLIK pada CATATAN LAMA utk view picture seterusnya...!!!